Účast týmů RSC Střední Čechy na libereckém Falco Cupu

08.06.2015 14:50

O prvním červnovém víkendu se dvě družstva RCS Střední Čechy zúčastnila tradičního turnaje oblastních a klubových družstev kategorie U15 o putovní Liberecký pohár – Falco Cupu. Tento turnaj byl velmi kvalitně obsazen a v jeho finále porazil výběr Prahy výběr Severních Čech stejným poměrem jako v zápase ve skupině tj. 3:2.

Tým RSC Střední Čechy A ve složení Petra Janošová, Veronika Čiháková, Adéla Srbová, Vojtěch Dvořák, Jan Holeček a Michal Morávek, který hrál ve skupině A s výběry Východních Čech (0:5), Jižní Moravy (1:4) a Liberce (3:2) nakonec v prvním zápase o umístění na 5. – 8. místě porazil B tým Středních Čech 5:0 a v nedělním zápase výběr Západních Čech 3:2 a umístil se tedy na 5. místě.  

Tým B ve složení Lída Kusá, Johana Nešněrová, Adam Malý, Jakub Vraštiak, Miroslav Pavlíček a Adéla Brejchová (Nový Knín) nejdříve v prvním velmi těžkém zápase ve skupině podlehl pozdějším vítězům, týmu Prahy (0:5), poté sehrál velmi vyrovnaný zápas s výběrem Severních Čech (2:3) a v posledním zápase ve skupině B prohrál 1:4 s výběrem Západních Čech. Tyto výsledky jej poslaly do bojů o 5. – 8. místo, a to nejprve do duelu s A týmem RSC Střední Čechy, který skončil 0:5, avšak v něm byly k vidění tři zajímavé a napínavé třísetové bitvy. V závěrečném nedělním zápase béčko prohrálo s výběrem Liberce 2:3 a obsadilo 8. místo.

Všem hráčům patří poděkování za bojovné výkony a reprezentaci RSC Střední Čechy. Díky kvalitnímu obsazení zde bylo vidět mnoho zajímavých zápasů a především pro hráče či hráčky RSC Střední Čechy, kteří opouštějí kategorii U13 to byla výborná příležitost pro změření sil v turnaji věkové kategorie U15 a je třeba dodat, že právě oni zde předvedli velmi kvalitní výkony.

Výběry RSC "A" a "B"

 

autor: P. Kvapil