I. Soustředění StčBaS, o.s.

10.09.2013 11:13

7. a 8. září 2013 se v hale BaC Kladno uskutečnilo první víkendové soustředění vybraných hráčů zařazených do sledované mládeže Středočeského badmintonového svazu, o.s.. Akce se zúčastnili tito hráči: za BaC Kladno: Oldřich Pokorný, Michal Morávek, Vojtěch Dvořák, Jovana Skrčená, Anežka Nováčková, Sonja Schořová, Adéla Srbová, Adéla Schořová. Za Sokol Jílové: Petra Janošová, Radek Janošov. Za Sokol Nový Knín: Jan Holeček. Za BK 93 Hořovice: Simeon Pelc. Trenérsky ho zajišťovali Bc. Daniel Skrčený, Marek Schoř a Jaroslav Holeček. Hráči i trenéři byli ubytování přímo v hale, kde jim byla i zajištěna výborná domácí strava, takže se účastníci nemuseli zdržovat zbytečnými přesuny do restaurací či hotelů a mohli se plně věnovat tréninku.

Soustředění bylo rozděleno do dvou dní, kdy v sobotu absolvovali hráči tři a v neděli dvě dvouhodinové tréninkové jednotky. Celé soustředění bylo zaměřeno na zlepšení pohybu po kurtu a techniku úderů s důrazem na dvouhru. V poslední tréninkové jednotce trenéři vyzkoušeli sestavit některé páry s ohledem na nadcházející sezonu a blížící se turnaj regionálních výběrů.

Celá skupina pracovala velmi dobře. V mimotréninkových aktivitách se podařilo navodit dobrou týmovou atmosféru, kterou si hráči přenesli následně i na kurty. Vzhledem k tomu, že na soustředění byli nominování i někteří velmi mladí hráči kategorií U11 a U13, ke konci tréninkových jednotek již začínali mít problém s udržením pozornosti, což je však jev v této věkové kategorii celkem běžný a nevybočil nijak z průměru. Do tréninkových jednotek byly občas vloženy kratičké testy k ověření fyzické kondice. Zde již byli patrné větší rozdíly mezi jednotlivými hráči a ti, kteří měli s fyzickou kondicí problém, na to byli individuálně upozorněni. Největší nedostatky u této tréninkové skupiny bych viděl ve výbušnosti a absolutní rychlosti, na což by se měli, snad až na jednoho či dva hráče, zaměřit všichni v trénincích ve svých mateřských klubech.

Závěrem bych rád konstatoval, že během soustředění se nikdo nezranil, podařilo se zdárně nastartovat projekt talentované mládeže, s hráči bylo provedeno individuální hodnocení jejich účasti na této akci a byl jim nastíněn směr, jakým by se měli ubírat. Pro příští soustředění budeme zvažovat o případném rozšíření nominovaných hráčů na počet 16.

 

Marek Schoř

Kladno 9.9.2013

Partneři: